Events

Bier Matinee

Speciaal Biermatinee 2016

Speciaal Biermatinee

Deze doelstelling van het Speciaal Biermatinee is tweeledig, want naast het vergroten van onze eigen kennis van speciaal bieren, willen wij deze bijzondere bieren ook graag bekender maken en aanbevelen bij een groter publiek.

Onze eigen kennis vergroten, bijhouden én toetsen doen wij op onze degustatieavonden. Klik hier, of op “degustatieavonden” hiernaast als u daar meer van wilt weten.

De “speciale bieren” bekender maken en aanbevelen bij een groter publiek doen wij door het organiseren van het “Speciaal Biermatinee Zuid-Nederland”. Sinds de oprichting is dat de afsluiting van onze proefavonden. Traditioneel vindt dit plaats op de eerste zondag in juli. Het is een professioneel, deskundig en groots opgezet – gratis toegankelijk – evenement dat om 12.00 uur begint en om 18.00 uur eindigt.

Biermatinee oisterwijk

Op het 1e “Speciaal Biermatinee Zuid-Nederland” waren 5 brouwerijen aanwezig en er kwam slechts een geselecteerd gezelschap van bierliefhebbers op af.

Ons Biermatinee had echter de wind mee, want sinds die tijd is de “cultuur” rondom “speciale bieren” gestaag gegroeid, evenals het aantal brouwerijen dat deelneemt aan ons matinee én de bezoekersaantallen.
Het matinee is met die cultuur meegegroeid. Het is een professioneel georganiseerd en volwassen evenement waar bierliefhebbers hun hart kunnen ophalen! En ondanks dat inmiddels duizenden liefhebbers en belangstellenden de weg naar De Lind in Oisterwijk weten te vinden, is de sfeer, als vanouds, gezellig en ontspannen.
Er is voor ieder wat wils. Naast een keur aan speciale bieren kan men genieten van muziek, lekkere hapjes, spelletjes met leuke prijzen, de kennis testen bij een blindproef. Kinderen meenemen is geen probleem, ook daaraan is gedacht.

Het ‘Speciaal Biermatinee Zuid-Nederland” is een openluchtfestival dat plaatsvindt in de parel van Brabant, de toeristische gemeente Oisterwijk.
U vindt het festivalterrein op De Lind, omzoomd door gezellige terrassen!